Trendyol'da Nasıl Satış Yaparım? Trendyol'da Mağaza Açmak İçin Neler Gerekli?
Bir mağazanız yada bir üreticisiniz, ürünlerinizi Trendyol üzerinde satmak fazla müşteriye ulaşmak istiyorsunuz. Bu süreçte neler yapmanız gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor, bunları anlatacağız size. Trendyol'a nasıl başvura bilirim, şartları nelerdir, nasıl mağaza açarım, Trendyol'da nasıl dükkan açılır, nasıl satış yapılır, başvuru nasıl yapılır, satış yapmak için firma şart mı gibi sorularınızın yanıtını vereceğiz.

DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş şirketine ait olan Trendyol, e-ticaret pazar payında büyük bir hacme sahip. Alibaba'nında Trendyol'a ortak olması ile birlikte, Trendyol hacmini büyüttü. Trendyol ilk açıldığı dönemler giyim satışı yaparken, satıcılarında mağaza açması ile birlikte her sektörün satış yaptığı bir pazaryeri halinde. 

 

 

 

 

Mağazalar ve üreticiler Trendyol üzerinden mağazalar açarak satış hacimlerini artırmaya giderken, çoğu girişimciler de Trendyol ve benzeri pazaryerlerinde satış yapmak amacıyla firmalaşıp ürün stoğu oluşturmaya başladı. İnternet üzerinden alışverişin artmasıyla, sadece depo tutarak e-ticaret yaparak gelir sağlayan hatrı sayılır bir girişimci kitlesi mevcut. 

Trendyol'da satış yapmak, bir çok girişimciye yeni bir pazar ve müşteri sağladı. Hali hazırda kendi e-ticaret sitesi olmayan ve pazaryerlerine girmeyen işletme sayısıda oldukça çok sayıda. 

Trendyol'da dükkan açıp satış yapmak istiyorsunuz, ama nasıl bir süreç olduğu hakkında fikriniz yoksa sizlere bu yazımızda anlatacağız. 


TRENDYOL'DA NASIL SATIŞ YAPARIM?

TRENDYOL'DA NASIL SATIŞ YAPARIM?

Trendyol pazaryeri girişi üzerinden partner (partner.trendyol.com/onboarding/satici-formu) üzerinden başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz. 

FİRMANIZIN OLMASI GEREKİYOR.

Her geçen gün müşteri sayısı artan Trendyol'da, satış yapmanız için ilk öncelikle bir firmanızın olması gerekmektedir. Çünkü ticari bir işlem yaptığınız için sattığınız ürünlerin faturalandırmasını yapmanız gerekiyor. Ürün tedariğini sağladınız ve  mağaza açmak istiyorum diyenlerin ilk yapması gereken işlem bir firma kurmak olacaktır. Şahıs firması, Limited şirketi, Anonim Şirket kurarak işleme başlayabilirsiniz. Hali hazırda bir firmanız varsa alttaki işlemleri uygulamanız yeterli olacaktır.  

TRENDYOL SATICI OLARAK MAĞAZA AÇMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Trendyol'da satış yapmak için gerekli evraklar aşağıda sıralanmıştır.

  • Ad – Soyad
  • Cep Telefonu
  • E-posta Adresi
  • Satış Yapacağınız Ürün Kategorisi
  • Şirket Türünüz
  • T.C Kimlik Numarası veya Vergi Numarası ( Şahıs şirketleri için T.C Kimlik numarası, Anonim ve Limited şirketleri için Vergi Numarası)
  • İl ve İlçe Bilgisi
  • Ticari sicil gazetesi (Şahıs firmaları için şart değil)
  • İmza Sirküleri
  • E-ticaret sitenizin ve diğer online sanal pazar yerlerindeki mağazalarınız linki gereklidir.
  • Referans Kodu ( Doldurulması zorunlu değildir.)

İşlemleri yaptıktan sonra, satıcı sözleşmesini sisteme yüklemeniz istenecektir. Partner Trendyol üzerinden sözleşme evraklarını indirerek imzalayıp göndermeniz gerekmektedir. 

TRENDYOL MAĞAZA AÇMA SÜRECİ NE KADAR SÜRER?

Trendyol mağaza açmak için yukarıda belirttiğimiz gerekli evrakları ve işlemleri yaptıktan sonra Trendyol mağaza onay sürecine girecektir. Yapılan değerlendirmeden sonra size bildirimde bulunacaktır. Eğer eksik evrak veya hatalı bir işlem yaptıysanız bildirimde belirtilecektir. İmzanın eksikliği, eksik evrak gibi. Belgeleriniz kabul edildikten sonra, eğer ürün eklediyseniz ürünlerinizde onaya gidecektir. Onaylandıktan sonra satışa başlayabilirsiniz. 

TRENDYOL'DA MAĞAZA AÇMADAN SATIŞ YAPABİLİR MİYİM?

Trendyol'da satış yapmak istiyorum ama mağaza açmadan satış yapmak istiyorum diyorsanız, maalesef vergi mükellefi olup mağaza açmanız gerekmektedir. Trendyol üzerindeki satışlar, Trendyol'un kendi marka-ürünleri ve diğer satıcı mağazaların ürünlerinden oluşmaktadır. İlan şeklinde satış şekli bulunmamaktadır. 

TRENDYOL'DA MAĞAZA AÇMANIN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI

Trendyol'da mağaza açmanın avantajları; Trendyol, Türkiyede verilere göre en çok ziyaretçi alan alışveriş sitesidir. Bu yüzden pazarlama ve reklam giderleriniz olmayacaktır. Ziyaretçi kitlesi, birer müşteri adayı olduğu için Trendyol'da ürün satışınız yüksek olacaktır. Kendi sitenizi açtığınızı varsayarsak, müşterileri ve ziyaretçi kitlesini sitenize yönlendirmek için reklam, yazılım ve seo maliyetini göz önünde bulundurmanız gerekir. 

 

 

 

Trendyol'da mağaza açmanın dezavantajı ise; her satışınız için komisyon kesilecektir. Komisyonlar kategoriye göre değişmektedir. Aynı zamanda ürün kargo maliyetide sizden kesilmektedir. Trendyol kargo firmaları ile anlaşmalı olarak çalıştığı için kargo maliyetleri düşük olacaktır. 

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!