Alkol ve Alzheimer Hastalığı Arasındaki İlişki
Alkol kullanan kişilerde zeka geriliği ve beyinin tam işlemediği saptanmıştır. Alzheimer (Alzaymır) ile alkol kullananlar arasındaki tetikleyici unsurlardan alkol bırakılırsa, zeka geriliğide durmaktadır.
Demans (zeka geriliği), alkolikler ve kronik alkol kullanıcıları arasında 40 ila 50 yaşları arasında bulunur. Bu hastalık sırasında beyin tarandığında ön lobun kurumuş olduğuna rastlanır. Alkole bağlı beyin bozulmasını önlemek için Alzheimer Derneği'ndeki doktorlar, bozulan beyin fonksiyonlarına dair bazı işaretler buldular.

Alzheimer'dan farklı olarak, alkole bağlı bunama bazen zamanla gelişmeyi durdurabilir. Alkolik bir demans hastası içmeyi bırakırsa, kısmen veya tamamen iyileşebilir. Alkolün beyne zarar verdiğinin ilk işaretlerinden biri, kişinin dikkatinin dağılmış olmasıdır. Diğer bir belirti ise sorunu çözme, planlama ve organize etmede zorluktur. Bu tür hastalar hedef belirlemede, yargılamada ve karar vermede zorluk yaşarlar. Başka bir semptom, yeme ve içme gibi önemli şeyler de dahil olmak üzere, eylemleri gerçekleştirme motivasyonunun eksikliği ile tanımlanabilir. Alkolün neden olduğu beyin hasarının bir başka işareti, bir kişinin diğer insanların ne düşündüğünü ve hissettiğini daha az anlaması ve daha fazla duygusal dengesizlik ve sinirlilik olmasıdır. Sonra hafıza sorunları var - yeni bilgi alamama, konuşmanın ayrıntılarını çabucak unutma. Bu tür hastalarda apati, depresyon veya sinirlilik arasında değişebilen ruh hali değişimleri gözlenir. Alkol, beyindeki sinir hücrelerini öldüren ve beyin dokusunu küçültebilen bir toksindir.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!