Tuzlu ve şekerli gıdaların aşırı alımı bir takım hastalıklara neden olur
Tuz ve şeker vücudumuz için gerekli besinler olmasına rağmen, aşırı tüketildiğinde bazı hastalıklara neden olmaktadır. Şeker ve tuzun gündelik yaşamımızdaki yerini belirlemeli ve aşırı yemekten kaçınılmalıyız.
Tuz ve Şeker vücut için önemlidir ancak bu ürünlerin aşırı tüketimi oldukça ciddi hastalıkların başlangıcı olabilir. Doktorlar, şeker ve tuzu diyetten tamamen çıkarmanın imkansız olduğunu çünkü aynı zamanda zararlı olduğunu söylüyorlar. Ancak son yıllarda obezitenin iki katına çıkmasının nedenlerinden birinin de aşırı şeker ve tuz alımı olduğu belirtilmektedir.

Bakü 6 Nolu Polikliniği'nin terapi bölümü başkanı Gülsara Sadigov, aşırı tuzlu gıda tüketiminin artrit, romatizma, dermatit ve egzama gibi hastalıklara neden olduğunu söyledi. Bu nedenle tuzlu yiyecekler yemek, tuza meyilli vb. kan basıncını yükseltmeye eğilimlidir, vücutta fazla su tutulması nedeniyle vücudun metabolizmasını yavaşlatır. Bu nedenle tuzlu yiyecekleri mümkün olduğunca sınırlamak gerekir.

Çoğu insanın en sevdiği yiyecekler olan tatlılar, kahve ve çikolata düzenli tüketildiğinde tam olarak sindirilmez, karaciğer yağlanır ve dişler çürür. Ancak şeker, serotonin hormonu için de önemlidir: beyni geliştirir ve aktiviteyi arttırır.

Beslenme uzmanı Laman Süleymanova, “Aşırı şeker alımı yanlış bir seçimdir. Örneğin 35 yaşından sonra diyabet başta olmak üzere bazı genetik hastalıklar bazı komplikasyonlara neden olur. Şekere meyilli olanların akşam 6-7'den sonra menüden şekeri çıkarmaları tavsiye edilir. Meyve ve sebzelerin vücut için önemli olduğu biliniyor ancak yemekten sonra meyve yemek, içindeki şekeri ağırlaştırıyor.

Beslenme uzmanı ayrıca bazı tatlı türlerinden kaçınılmasını da tavsiye ediyor: “Örneğin, genetiği değiştirilmiş çeşitli gıdalar veya doğal olarak oluşan tatlılar, insanlar üzerinde doğrudan genetik etkiye sahip olan çok olumsuz şekerler içerir. Hamile bir kadını bu tür yiyeceklerle beslemek, bebeğin gelecekteki yaşamını doğrudan etkiler.

Uzmanlar, akşamları hem tuzun hem de şekerin vücuda bir miktar zarar verebileceğini söylüyorlar. Bu nedenle öğleden sonra beslenmeye özellikle dikkat etmek önemlidir.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!