Türkiye'de bulunan araba fabrikaları
Türkiye'de otomotiv sektörü ileri seviyeye ulaşmıştır. Yabancı yatırımcıların tercih ettiği ülkemiz, jeopolitik konumu nedeniylede yatırımcıların hedefi konumundadır. Yabancı sermayeli, ülkemizde hangi markalar yapılıyor, hangi şehirlerde üretim yapıyor. Çoğu kişinin merak ettiği araçların üretimleri nerelerde yapılıyor ve hangi otomobil modelleri üretiliyor inceleyelim. Hangi firmalar ve üretilen arabaları yazımızda görebilirsiniz.

HONDA - Gebze / KOCAELİ

HONDA - Gebze / KOCAELİ

Honda'nın dünyaca bilinen modeli Civic, yüzde 40 yerli olarak Gebze Honda fabrikasında üretilmektedir. Civic 33 ülkeye ihraç edilmektedir.

TOYOTA - SAKARYA

TOYOTA - SAKARYA

Japon devi Toyota, ülkemizde Sakarya tesislerinde Hibrit CHR ve Corolla modellerini üretmektedir. Corolla 53 ülkeye, CHR ise 47 ülkeye ihraç edilmektedir.


FIAT - BURSA (TOFAŞ FABRİKASI)

FIAT - BURSA (TOFAŞ FABRİKASI)

Türkiye'de fabrikası olan diğer bir marka FIAT, Bursa Tofaş Fabrikasında Egea'yı üretmektedir. Egea Türkiye'de geliştirilmiş bir modeldir. 47 farklı ülkeye ihraç edilmektedir.

RENAULT - BURSA

RENAULT - BURSA

Türkiye'de en fazla tercih edilen otomobil markalarından Renault, Bursa'da bulunan fabrikasında Clio ve Megane modellerini üretmektedir. Megane'de sadece sedan modeli üretilmektedir. Megane ve Clio 70 farklı ülkeye ihraç edilmektedir.

HYUNDAI - İZMİT

HYUNDAI - İZMİT

Hyundai, İzmit'teki fabrikasında i10 ve i20 modellerini üretmektedir. Türkiye'de A segmentinde en çok tecih edilen araçlardır. i10 ve i20 40 farklı ülkeye ihraç edilmektedir.

MERCEDES-BENZ - AKSARAY VE HOŞDERE-İSTANBUL

MERCEDES-BENZ - AKSARAY VE HOŞDERE-İSTANBUL

Mercedes-Benz Türkiye'de İstanbul Başakşehir Hoşdere'de ve Aksaray ilinde fabrikası bulunmaktadır. Hoşdere'de bulunan  otobüs sınıfı, Aksaray'da ise komyon ve çekici sınıfı araçlar üretilmektedir.

FORD

FORD

Tourneo Custom / Transit Custom, Ford Tourneo Courier / Transit Courier, Ford Trucks modelleri üretilmektedir. Ford'un Türkiye'deki fabrikaları:

KOCAELİ FABRİKALARI
Avrupa’daki En Büyük Ticari Araç Üretim Üssü

GÖLCÜK FABRİKASI
Custom Modellerinin Tek, Transit Modelinin Öncü Üretim Merkezi

YENİKÖY FABRİKASI
Transit ve Tourneo Courier’nin Dünyadaki Tek Üretim Merkezi

ESKİŞEHİR FABRİKASI
Üretim Çeşitliliğini Tek Çatı Altında Toplayan Türkiye’deki Tek Fabrika

ISUZU - ŞEKERPINAR (ÇAYIROVA/KOCAELİ)

ISUZU - ŞEKERPINAR (ÇAYIROVA/KOCAELİ)

ISUZU Şekerpınar'daki fabrikasında D-Max pick-up modelini üretmektedir. Hemen hemen herşeyi ile ülkemizde üretilen D-Max 30 farklı ülkeye ihraç edilmektedir. Kamyon, kamyonet, midibüs, otobüs ve pick-up gibi ticari araçların üretimini gerçekleştiriyorlar. Ayrıca şehir içi hatlarda kullanılan belediye otobüsü ve minibüsü tarzında da üretimleri var.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!