Küçük Hint Cevizinin (Muskat) Yararları ve Zararları
Küçük hint cevizi olarakta bilinen muskat bir çok faydasıyla biliniyor. Muskatın nedir, nerelerde üretilir, nerelerde kullanılır, sağlığa faydaları nelerdir?

Hint cevizi ağacı 100 yıl yaşayabilir ve ilk 40 yıl meyve verir. Küçük hindistan cevizi ağacı yılda 10.000 hint cevizi yetiştirebilir. Bu meyvelerin yaklaşık yarısı olgunlaşmadan önce dökülür. Hindistan cevizinin hem iç hem de dış katmanları serttir. Kullanım için saklamak istediğinizde güneşte tamamen kurur ve ahşap üzerinde kızarır. Küçük hindistan cevizinin tamamen olgunlaşması 2,5-4 ay sürer. Tamamen olgunlaşmış cevizler oval, 2-3 cm uzunluğunda ve 1-2 cm genişliğindedir. Küçük hindistan cevizi, antik Yunanistan ve Roma'da yaygın olarak kullanılmıştır. O zamanlar bu ceviz birçok hastalığın tedavisinde ve odaya aromatik koku vermek için kullanılıyordu. Küçük hindistan cevizi, Portekizli ve Hollandalıların toplu sürgününden sonra Avrupa ülkelerine getirildi. Küçük hindistan cevizi Yama ve Sumatra adalarında yabani olarak yetişir. Muskat fıstığı, Hindistan ve Latin Amerika'daki özel tarlalarda yetiştirilmekte ve dünyaya ithal edilmektedir. Brezilya, Afrika ve Sri Lanka ekimi ile uğraşmaktadır.


100 gram hindistan cevizinin besin değeri:

100 gram hindistan cevizinin besin değeri:

- Proteinler - 21 gram

- Yağlar - 49 gram

- Karbonhidratlar - 7.5 gram

- Su - 9.5 gr

- Kalori - 557 kCal.

Hindistan cevizi A, PP, E, B grubu vitaminleri, fosfor, demir, magnezyum, kalsiyum, klor, kükürt, sodyum, çinko, iyot, uçucu yağlar, nişasta, pektin vb. içerir. 

Muskat Nerelerde Kullanılır ve Faydaları Nelerdir?

Muskat Nerelerde Kullanılır ve Faydaları Nelerdir?

Az miktarda hint cevizi bile vücut üzerinde bir etkiye sahiptir. Küçük bir miktar hindistan cevizi, kardiyovasküler sistem ve sinir sistemi üzerinde uyarıcı, tonik bir etkiye sahiptir.

Doğu tıbbında hint cevizi erkekler için boşalmayı geciktirmek, iktidarsızlığı gidermek ve cinsel isteği artırmak için kullanılır. Hindistan cevizi cinsel uyarılmayı hızlandırır.

Az miktarda hint cevizi yemek uykuyu normalleştirir ve sinir sistemini sakinleştirir. Çaya eklemek bağışıklığı arttırır. Soğuk algınlığının ilk günlerinde hint cevizi ile çay içmek çabuk iyileşmeye neden olur. 

Küçük hindistan cevizi un haline getirilir ve bir merhem yapmak için ayçiçek yağı ile karıştırılır. Bu merhemi miyozit, artrit, romatizma ve osteokondroz sırasında eklemlere sürmek hastalığın semptomlarını azaltır. Merhemi ağrıyan bölgeye uygulayın, ılık bir havluyla örtün ve cilt tarafından emilmesini bekleyin. Bu prosedür ağrıyı azaltır.

Hindistan cevizi kabızlık, ishal ve diğer bağırsak hastalıklarının iyileşmesini hızlandırır. Bunun için hindistan cevizini toz haline getirip yoğurtla karıştırmanız, zencefil ve şekeri ekleyip yemeniz gerekir.

Gıda endüstrisinde küçük hindistan cevizi, tatlılar, çikolatalar, soslar, garnitürler, sebze ve et yemeklerinin hazırlanmasında kullanılır. Ketçaplara, şaraplara ve çaylara küçük hindistan cevizi eklenir. Yemeklere tat vermek için kullanılır. Muskattan elde edilen uçucu yağlar aromaterapide kullanılır. Avrupa ülkelerinde hindistan cevizinden elde edilen öz, soslara, peynirlere ve hardalı tatlandırmak için kullanılır.

Küçük hindistan cevizinin zararlı özellikleri

Küçük hindistan cevizinin zararlı özellikleri

Küçük hindistan cevizi içindeki Elimitsin, metilenedlok - siamfetamin ve benzeri maddeler vücut üzerinde narkotik bir etkiye sahip olabilir. Bu kişilerde halüsinasyonlar görmeye neden olabilir. 3-4 adet taze hindistan cevizi yemek spazmlara ve zehirlenmelere neden olur. Küçük hindistan cevizi yağı hamileler ve epileptik nöbetleri olan hastalar tarafından kullanılmamalıdır.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!