İntihar videoları çoğunlukla TikTok'ta yayınlanıyor
TikTok videoları intihara teşvik eden en çok video ve içeriğin olduğu sosyal medya platformu olduğu tespit edildi. TikTokt'a çekilen videoların gençlerin ve küçük yaştakilerin intihar etmesine neden olduğu belirtildi.

İntihar videoları çoğunlukla TikTok'ta yayınlanıyor. İntiharı teşvik eden ve özendiren içeriklere sahip sosyal medya platformu olarak tespit edildi. 

TikTok'ta yayınlanan videolar kontrol edilmeden yayınlanıyor. Çocukların ulaşmasında engel olmayan TikTok'ta intihar videoları ve küfürlü videoların olması hiç bir kurum tarafından kontrol altına alınmış değil. ABD, TikTok eklenen videoları yayından kaldırıyor. Ülkemizde de ilgili kurumlar tarafından denetlenmesi gerekmektedir. Ahlaki ve insanı değerlerin yitirilmesinde etken olan TikTok intihara teşvikte de birinci. 

TikTok, gençler arasında intiharı teşvik etme konusunda lider olduğu tespit edildi.

TikTok'un enfazla intihara teşvikte bulunan sosyal medya olarak tespitini yapan, Rusya'nın Sosyal Ağlar ve Haberciler Profesyonel Kullanıcıları Derneği oldu.

Mart ayının sonundan 2021 yılının Haziran ayının başlarına kadar yürütülen bir araştırma, TikTok'ta bu tür 1.700 video buldu.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!