Doğum Kontrol Hapları Hakkında Bilinen Yanlışlar
Doğum kontrolü gebe kalmak istemeyen kişilerin özellikle başvurdukları bir yöntemdir. Bu yöntemlerde birçok alternatif bulunmaktadır. Doğum kontrol hapını kullananların bildiği yanlışlar.

Doğum kontrolü gebe kalmak istemeyen kişilerin özellikle başvurdukları bir yöntemdir. Bu yöntemlerde birçok alternatif bulunmaktadır. En çok tercih edilenlerden biri de doğum kontrol haplarıdır.

Doğum kontrol hapları hakkında bilinen yanlış bilgiler vardır. Bunlardan ilki adet döngüsünü durdurduğudur. Durdurmaz baskılar ve araştırmalar göstermiştir ki bunun hiçbir zararı yoktur. Doğum kontrol hapları alınırken başka ilaç alınamaz diye düşünülür fakat depresan ilaçlar hariç her türlü ilaç kullanılabilir. Yan etkilerinin ömür boyu sürdüğü düşünülür fakat kısa süreli yan etkileri vardır. Doğum kontrol haplarının migren yaptığı düşüncesidir bu da yanlıştır. Migren oluşturmaz ama migren olan kişilerde felç riskini arttırabilir. Kansere neden olduğu yönünde eksik bir bilgide vardır. Uzun süreli kullanımlarda rahim kanseri oluşturmaya neden olabileceği düşünülür.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!