Çikolata yeme isteğinin nedeni?
Neden çikolata çeker canımız, yeme isteğinin sebepleri nelerdir? Canımız çikolata çekiyorsa bir sebebi olmalı, bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. İnsanın canının, özellikle de kadınların, çikolata çekmesi hayali bir durum değildir. Nedeni henüz tam olarak bilinememektedir.

Her insanın canını, genellikle de kadınların, çikolata çekmesi hayali bir durum değildir. Nedeni henüz tam olarak bilinememektedir. Ancak bu konuda birkaç teori var:

Mahrumiyet: Çikolata tadını seviyor ama onu yemeyi özellikle kilo alımından dolayı kendinize yasaklıyorsanız, canınız daha fazla çikolata çekecektir.


Stresi azaltması: Stresli olduğunuzda vücudunuz buna adrenalin üreterek cevap verir. Karbonhidratlar anında belli oranda enerji üretirler ve pek çoğumuzun karbonhidrat tercihi de çikolata olmaktadır.


Hormonal değişiklikler: Hormonlarda regli dönemlerine göre değişimler yaşanır. Östrojen hormonunuz yükselir, progesteron ve serotonin hormonlarınız düşer. Bu durumda da kadınlar depresyon ve asabiyet hissederler, bu da karbonhidrat yeme arzusu uyandırmaktadır.


Beyin kimyasalları: Nöropeptit (NPY), özellikle sabah saatlerinde ve diyet yapan kişilerde karbonhidrat arzusunu arttıran bir beyin kimyasalıdır. Bir başka kimyasal da galanindir. O da geceleri en üst seviyeye çıkar ve vücuda yağ alma arzusu uyandırmaktadır.


Çikolatanın içeriği: Çikolatada fenletylamin ve yağ bulunmaktadır. Bunların her ikisi de vücuda alındığında, kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlayan endorfin üretimini arttırmaktadır. Çikolatada aynı zamanda uyarıcı maddeler teobromin ve kafein de bulunmaktadır. Çikolatanın içinde bulunan şeker ve kafein , kişide gevşeme hissi uyandırıp, beyin kimyasalı olan serotonin salgılanmasını da sağlamaktadır.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!