Ağda Yaparken Oluşabilecek Problemler
Ağda yaptıktan sonra bazı lekelenmeler ve kalıcı sorunlarla yaşayanlar görülmektedir. Nedeni ağda yapılan bölgenin iyi temizlenmemesi, solaryum veya güneş yanığı gibi sebepler olmasıdır.
Güneş veya solaryumla bronzlaşmış ciltler ağda sonrası lekelenmiş gibi görünmektedir. Bunun nedeni ağda cildin ölü üst deri tabakasını almasındandır. Vücut peelingi bu sorununuzu çözecektir. Kol altında oluşan lekelerin en büyük nedeni ağda işlemi öncesi bölgedeki terin ve deodorantın temizlenmemesinden meydana gelir. Ağda işlemi sonrasında deodorant kullanılmamalıdır.

Kızarma ve yanma, hassas cildi olan kişilerde görülebilir, birkaç saat içerisinde geçecektir. Morarma tamamen ağdanın kullanım hatasıdır. Aynı bölgeye iki kere kağıdı yapıştırmak, sert hamleler uygulanması ve bilinçsiz ağda kullanımı morarma nedenlerindendir. Sivilcelenme her cilt tipi için normaldir. Birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ellememek gerekir.

Ağda yapılacak bölgenin iyi şekilde temizlenmesi gerekir. Ağda yapıldıktan sonra gerekli özen gösterilmez ise ağda yapılan bölgede tahriş ve sivilce çıkabilir. 

AĞDADAN SONRA NE YAPMALI?

Ağda kılları kökünden söküp almaktadır. Biraz acılı bir süreç olsada pürüzsüz bir yüzey sunar. Çekilen kıl kökleri ve gözeneklerin kir ile dolmaması için, nemli ve temiz tutulması gerekir. Gün içerisinde ağda yapılan yerlerinize dokunmamaya özen gösteriniz. 

Ilık suyla banyo yaptıktan sonra ağda yapılan bölgelerinizi nemlendirin. Nemlendirici için ise, doğal kremler ve doğal yağları tercih edin. Nemlendiriciler ağda yapılan bölgedeki kızarıklıkları da önleyecektir. 

Ağda sonrası kaşıntılar meydana gelebilir. Bunun en büyük nedeni ağda sonrası ölü derilerin o bölgede kalmasıdır. Ağda sonrasında yumuşak ve hassas keselerle bölgenin temizlenmesi gerekmektedir. 

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!