Bu ülkede kaplanların sayısı 2 katına çıktı!
Nepal'de nüfusu azalan kaplanları koruma kapsamında yapılan çalışmalar faydasını gösterdi. Son 10 yılda kaplan sayısı 2 kat arttı.

Nepal'de popülasyonu azalan kaplanların sayısı 2 kat arttı.

Nüfusu tehlikede olan kaplanların sayısı artmaya başladı. Doğada yaşam alanı daralan kaplanların av çeşitliliği ve avlanma sorunlarından dolayı çoğu ülkede sayıları gittikçe azalmakta. İnsanların ormanları tarım arazilerine çevirmeleri ve yaşam alanı oluşturmaları sonucunda yüksek derecede sorun yaşayan kaplanların nüfusu Nepal'de 2 katına çıktı. Kaplan popülasyanunu etkileyen faktörler çok olsada bir çok kurum ve özel kurumlar kaplanların doğada kalması için ellerinden geleni yapıyor. Kaplanlar gücü simgeleyen ve güç olarak atfedilen hayvanlardır. 

2009 yılında nüfusu 120 olan kaplanların şuanki sayısı 235'e ulaştı. Hükümet ve yerel halkın yürütmüş olduğu ortak çalışmalar ile son 10 yılda sayıda artış gözlemlendi. Yasadışı yollarla öldürülen ve yaşam alanları kısıtlı olan kaplanlar şuanda gözetim altında.  Doğal ortamda yaşamlarını sürdüren kaplanlar tek tek incelenmekte ve takibi yapılmakta.

Bengal kaplanları yeryüzündeki en büyük yırtıcı olarak kabul edilmektedir.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!